Zakelijk een auto leasen?

By admin

Het leasen van een auto is niet alleen interessant voor privégebruik, maar ook voor zakelijke doeleinden. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun auto’s te leasen, in plaats van deze aan te schaffen. In deze blog vertellen we je waarom het zakelijk leasen van een auto interessant kan zijn en welke leasevormen geschikt zijn voor zakelijk gebruik.

Voordelen van zakelijk leasen

Een van de grootste voordelen van het zakelijk leasen van een auto is dat je geen grote investering hoeft te doen. Bij het kopen van een auto voor zakelijk gebruik betaal je namelijk in één keer een groot bedrag. Bij zakelijke lease betaal je maandelijks een vast bedrag en hoef je niet in één keer een groot bedrag neer te leggen. Dit zorgt voor meer financiële ruimte voor het bedrijf.

Daarnaast zijn alle kosten inbegrepen bij het leasen van een auto. Dit betekent dat je geen onverwachte kosten hebt en dat je precies weet wat je kwijt bent aan de auto. Bovendien wordt het onderhoud van de auto voor je geregeld, wat weer tijd en moeite bespaart voor het bedrijf.

Welke leasevormen zijn geschikt voor zakelijk gebruik?

Bij zakelijke lease zijn er verschillende leasevormen mogelijk. De meest bekende vorm is de financial lease. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag en ben je uiteindelijk zelf eigenaar van de auto. Dit kan fiscale voordelen opleveren, zoals de investeringsaftrek.

Een andere interessante leasevorm voor zakelijk gebruik is operational lease. Bij deze vorm van lease is alles inbegrepen in het maandbedrag. Hierbij kun je denken aan onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting. Dit maakt het leasen van een auto erg gemakkelijk en overzichtelijk voor het bedrijf.

Tot slot is shortlease ook een interessante optie voor zakelijk gebruik. Hierbij lease je een auto voor een kortere periode, bijvoorbeeld voor een paar maanden of een jaar. Dit kan handig zijn als je nog niet zeker weet hoe lang je de auto nodig hebt.

Het zakelijk leasen van een auto heeft vele voordelen en er zijn verschillende leasevormen mogelijk. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen kun je kiezen voor financial lease, operational lease of shortlease. Bij 123Leasing.nl helpen we je graag bij het vinden van de juiste lease-oplossing voor jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan via onze website.

Plaats een reactie